Bekaert en Technopolis tonen jongeren hoe ondernemingen innovatief aan een duurzame toekomst werken

10-Nov-2022

Press release

Summary & download

Technopolis bezocht onlangs Bekaert om uit te zoeken wat de onderneming doet om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het bezoek kadert in een YouTube-reeks voor jongeren met de titel 'F*CK! My Future!'. Daarin laat Technopolis jongeren zien dat Vlaamse bedrijven druk innoveren om die duurzame toekomst mogelijk te maken. 

Tim de Serrano, projectmanager duurzaamheid bij Bekaert, licht enkele initiatieven toe in de video. Hij toont onder meer een windmolen die vandaag al voor hernieuwbare energie zorgt voor onze fabrieken in België, maar vertelt ook hoe onze producten de wereld duurzamer maken. Daarbij gaat Tim dieper in op een van de technologieën van de toekomst: waterstof. Bekaert produceert een essentieel onderdeel Currento® dat gebruikt wordt in elektrolyzers om groene elektriciteit om te zetten in groene waterstof. 

Schoolbezoek

Wil je graag met je eigen ogen zien wat Bekaert doet? Dan kan je met je klas een bezoek brengen. Contacteer talent.belgium@bekaert.com voor meer informatie. 

Meer weten over duurzaamheid bij Bekaert?

In het volgende persoverzicht vind je meer voorbeelden van hoe we onze duurzaamheidsambities willen waarmaken. De meeste persberichten zijn in het Engels, maar er is meestal ook een Nederlandstalige versie beschikbaar als pdf.

Over drijvende windmolenparken:

Over waterstof

Over ons gebruik van hernieuwbare energie

Hoe onze investeringen en producten de CO2-uitstoot in bouwprojecten verminderen

Daarnaast hebben we ook nog ons geïntegreerd jaarverslag met een hoofdstuk over duurzaamheid.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn. Daar posten we geregeld nieuwtjes.